Wie zijn wij?

Onze school
Wij zijn een reformatorische basisschool met een streekfunctie. Op dit moment hebben we ongeveer 75 leerlingen op onze school, verdeeld over groep 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8. Daarnaast hebben we ook een peutertaalgroep waarin we voorschools onderwijs aanbieden. Onze leerlingen komen uit Amerongen, Bunnik, Cothen, Doorn, Driebergen, Leersum, Maarn, Werkhoven en Wijk bij Duurstede. De school is gehuisvest in een mooi, ruim en vrijliggend gebouw aan de rand van Doorn. Voor een bezoek aan onze school kunt u altijd contact opnemen met school.

Ons personeel
Ons team wordt naast de leerkrachten samengesteld uit drie onderwijsassistentes/RT’ers, een intern begeleider, een conciërge en een managamentassistentie. De dagelijkse leiding ligt in handen van de directeur-bestuurder die verantwoordelijk is voor de school.

Geschiedenis
De oorspronkelijke schoolvereniging is opgericht in 1972. De school is gestart in 1975. De school is vernoemd naar Ds. Gisbertus Voetius. Deze predikant, geboren in Heusden, leefde van 1589-1676 en is een vertegenwoordiger van de Nadere Reformatie. Hij was o.a. de oprichter van de Universiteit van Utrecht.

In augustus 2022 is de school bestuurlijk gefuseerd met de Stadhouder Willem III school in Ede. De eigen schoolvereniging is opgeheven en de schoolverenging van Ede omvat nu beide scholen. De Voetiusschool heeft een eigen locatieraad om de lokale belangen te behartigen. Als u lid wilt worden van de schoolvereniging, kunt u contact met ons opnemen.